Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

91η εμποροπανήγυρη Αιγινίου

Λίγες μέρες απομένουν ως την έναρξη της Εμποροπανήγυρης Αιγινίου, που αποτελεί για τον Δήμο μας κορυφαίο εμπορικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός. Οι διαστάσεις, η σημασία και η τεράστια επισκεψιμότητά της δεν την καθιστούν απλώς έναν εκθεσιακό χώρο, αλλά έναν σημαντικό θεσμό για όλη σχεδόν τη Βόρεια Ελλάδα. Πέρα από την πλούσια εμπορική και εκθεσιακή της δομή, εξακολουθεί στον πυρήνα της, ως γέννημα της παράδοσης του λαϊκού μας πολιτισμού και της εμπορικής διάστασής της, να είναι ένα διάλειμμα από το άγχος και την ομοιομορφία της καθημερινότητας, μία έκφραση των αναγκών της ζωής και της ζωντάνιας των κατοίκων της.

Η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου (μία από τις πρώτες που λειτούργησαν στη χώρα) ξεκίνησε το 1926 από τους πρόσφυγες της Ανατολικής και Βόρειας Θράκης (Ανατολική Ρωμυλία) φέρνοντας μαζί τους τις αναμνήσεις από το πανηγύρι της πατρίδας τους. Η αρχική μορφή ήταν ζωοπανήγυρη. Σήμερα συμμετέχουν 400 εκθέτες και εστιάτορες παρέχοντας κάθε είδους εμπορεύματα και ποιοτικό φαγητό
Σήμερα, η Εμποροπανήγυρη λειτουργεί σε ένα ειδικά διαμορφωμένο και μόνιμα στεγασμένο χώρο περίπου 40 στρεμμάτων κοντά στην περιοχή του ΟΣΕ Αιγινίου. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου για τον εορτασμό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Το βασικό της χαρακτηριστικό είναι ότι συνδυάζει την παράδοση και την ιστορία με την σύγχρονη εμπορική δραστηριότητα των εκθετών και την επισκέπτονται περί τους 300.000 επισκέπτες ετησίως.

Το καλό παραδοσιακό φαγητό, οι φθηνές αγορές, τα παιδικά παιχνίδια, ο χορός, η διασκέδαση, οι ανθρώπινες σχέσεις, ο πολιτισμός, η εξυπηρέτηση, η φιλοξενία, η ανάπτυξη είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία της επιτυχίας που την καθιέρωσαν ως παράδοση.

Σας περιμένουμε και φέτος να επισκεφθείτε την 91η εμποροπανήγυρη Αιγινίου που ανοίγει και επίσημα τις πύλες της στις 8 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 17 Σεπτεμβρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου