Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Τι συμβαίνει με ΠΑΟΚ και Ουζουνίδη

Κατά έναν τρόπο δεν στέκει, αν και το ποδόσφαιρο αποτελεί το τέλειο πεδίο εφαρμογής του «ποτέ δεν λες ποτέ». Δεν ταιριάζει ούτε στο προφίλ του Μαρίνου Ουζουνίδη που αποτελεί κάτι σαν το τελευταίο οχυρό του Παναθηναϊκού, δεν αρμόζει και στον ΠΑΟΚ που κατ’ επανάληψη έχει δημόσια στηρίξει τον Ραζβάν Λουτσέσκου μέσα από social τοποθετήσεις του Γιώργου Σαββίδη.

Ακούγεται όμως. Και ακούγεται έντονα τα τελευταία 24ώρα. Πλανάται ως φήμη και ξεκινά από πρόσωπα που όσα προαναφέραμε τα ξέρουν καλύτερα και πριν από εμάς. Ανθρώπους που είναι σε θέση να γνωρίζουν τι έγινε τον Ιούνιο, αλλά και τι μπορεί να συμβεί στα τέλη του Νοέμβρη! Ποιο είναι το επίκαιρο αφήγημα: Ο ΠΑΟΚ που ήδη αναζητά προπονητή, και στοχεύει στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Δεν είναι η πρώτη φορά.
Μίλησαν τον Ιούνιο. Κάθισαν απέναντι γύρω από το ίδιο τραπέζι. Έγινε πρόταση. Θα είχε προκύψει και «γάμος» αν ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν έκανε πίσω την τελευταία στιγμή. Αν δεν ένιωθε πως επί της ουσίας δεν είναι η πρώτη επιλογή για τον Δικέφαλο του Βορρά, αλλά η πρώτη «εναλλακτική λύση» όσο ο οργανισμός του Κυπελλούχου προσπαθούσε να πείσει τον Βλάνταν Ίβιτς να διατηρήσει τη θέση του.
Όντως συνέβη. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να κρατήσει τον Σέρβο, εκείνος ήταν αμετάπειστος ακόμη και στη θέα της λευκής επιταγής που βρέθηκε στα χέρια του μαζί με νέο συμβόλαιο. Το κατάλαβε ή έστω το πληροφορήθηκε όλο αυτό ο Μαρίνος Ουζουνίδης και παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ήταν ήδη στο μάτι του κυκλώνα μιας ακατανόητης οικονομικής κρίσης, έβαλε φρένο. Έκοψε τον δίαυλο επικοινωνίας και παρέμεινε στους Πράσινους για να παλεύει με τα κύματα. Μόνος εναντίον όλων.
Αυτά λοιπόν τον Ιούνη σε μια ιστορία που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Είμαστε στα τέλη του Νοέμβρη, ο ΠΑΟΚ έχει ήδη αλλάξει δύο προπονητές, ο Παναθηναϊκός παρά τις όποιες προσπάθειες κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος μοιάζει παραδομένος στη μοίρα του. Η κατάσταση στους Πράσινους δεν αλλάζει, η κατάσταση στον Δικέφαλο του Βορρά πρέπει να αλλάξει μιας και η παραμονή σε τροχιά πρωταθλητισμού δεν ταιριάζει στην αγωνιστική εικόνα. Ομάδα που δεν μπορεί να νικήσει μακριά από την Τούμπα. Που δεν μπορεί να πείσει ούτε τον εαυτό της, πως θα συνεχίσει με προφίλ ανταγωνιστικό απέναντι στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Ήδη έχασε και από τους δύο στην Αθήνα σε ματς που λες και δεν τα έπαιξε.
Είναι πολύ λογικό ο Μαρίνος Ουζουνίδης να νιώθει κουρασμένος με όσα συμβαίνουν όλους αυτούς τους μήνες στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού. Είναι λογικότερο αν ο ΠΑΟΚ αλλάξει προπονητή να απευθυνθεί σε έναν άνθρωπο που γνωρίζει άριστα το ελληνικό ποδόσφαιρο, τις δομές του, τις ανάγκες, το ίδιο το πρωτάθλημα. Οι συνθήκες λοιπόν γύρω από την τελευταία φήμη, είναι απολύτως κατανοητές. Και ταιριαστές στις περιπτώσεις. Ισχύει όμως; Είναι αλήθεια πως μέσω τρίτου ο κόουτς του Παναθηναϊκού πληροφορήθηκε και πάλι τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον από τη Θεσσαλονίκη; Είναι αλήθεια πως έχει ξανά την ευκαιρία να κάνει ότι απέφυγε τον Ιούνιο;
Σοβαροί να είμαστε. Το ξέρει ο Ουζουνίδης και ο ΠΑΟΚ στο 100%. Εμείς θα το μάθουμε μόνο αν συμβεί. Γιατί αν δεν γίνει όχι μόνο δεν θα επιβεβαιωθεί από κανέναν το φλερτ, αλλά πιθανότατα θα διαψευσθεί και κατηγορηματικά. Ο Δικέφαλος το Σάββατο έχει μια παρτίδα στην Ξάνθη, οριακή. Αν δεν προκύψει ούτε στην 7η φετινή εκτός έδρας αποστολή του, το αναγκαίο «διπλό» τότε αναπόφευκτα ο Λουτσέσκου που βρίσκεται ήδη στο σημάδι της κριτικής θα καταλάβει πως η πλάτη του ακουμπά στον τοίχο. Αντίστοιχα ο Έλληνας προπονητής του Παναθηναϊκού μπορεί ως το Σάββατο να ξέρει αν υπάρχει… ομάδα γύρω του. Αν ο Παναθηναϊκός θα βρει τον τρόπο να συνεχίσει μέσα από τις νάρκες των οφειλών, των προσφυγών, τα παιχνίδια ατζέντηδων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την συγκυρία.
Ο Ουζουνίδης ήδη άντεξε πολύ και σε πολλά. Αυτό δεν μπορεί παρά να του το αναγνωρίσει κάθε ψύχραιμος παρατηρητής. Βέβαια αν φύγει τώρα, πόσο μάλλον για τον ΠΑΟΚ θα έχει κάνει ένα βήμα δίχως επιστροφή. Ή τουλάχιστον με αυτό το προφίλ, καθώς επαναλαμβάνουμε ότι στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν λες ποτέ. Κάποτε το έκανε ο ίδιος ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αφήνοντας την ΑΕΚ για τον Ολυμπιακό. Και όχι μόνο εργάστηκε δύο φορές στους Ερυθρόλευκους, αλλά επέστρεψε και σαν προπονητής στην ΑΕΚ στην οποία έχει σήμερα διευθυντικό πόστο, όντας από τους στενότερους συνεργάτες του Δημήτρη Μελισσανίδη.
Λεπτομέρειες λοιπόν προσεχώς. To10.gr μεταδίδει αυτό που ακούγεται και τίποτα περισσότερο. Ρεπορτάζ δεν είναι φήμες φυσικά. Φήμες όμως είναι που πολλές φορές φέρνουν το ρεπορτάζ στο προσκήνιο. Να δούμε λοιπόν την συνέχεια αυτής της άκρως ενδιαφέρουσας ιστορίας.

http://to10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου