Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ ΠΙΕΡIΑΣ : ΟΙ ΤΣΑΚΑΛΙΝΕΣ …


Να είσαι γυναίκα και να το χαίρεσαι !!
13 χρόνια τώρα διοργανώνουν οι Τσακαλίνες τον χορό τους…. Μόνο για γυναίκες .. Οι μόνοι άνδρες είναι οι μουσικοί και οι σερβιτόροι… Και το κέφι στα ύψη !!!

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν όλα τα συστατικά για να περάσουν καλά …
Το εξαιρετικό φαγητό από την ταβέρνα ΣΤΑΒΑΡΑ, η εκπληκτική ορχήστρα με τις ωραίες φωνές και το πλούσιο ρεπερτόριο της και όλες οι γυναίκες αποφασισμένες να περάσουν μια πολύ καλή βραδιά!!
Κάθε χρόνο εμπλουτίζεται η γυναικοπαρέα με καινούριες αφίξεις : Πέρα από τις Τσακαλίνες του Κολινδρού, συμμετέχουν γυναίκες από Καστανιά, Ρυάκια, Μεθώνη, Αιγίνιο, δηλαδή από τα γύρω χωριά του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού , Πιερίας. Φέτος όμως, πέρασαν τα όρια του νομού και γυναίκες από την Μελίκη Ημαθίας δεν δίστασαν να διανύσουν τα χιλιόμετρα πεπεισμένες ότι θα περάσουν μια φανταστική βραδιά!!!
Εννοείται πως δεν απογοητευτικέ καμία !!!
Όπως κάθε φόρα οι Τσακαλίνες είχαν επινοήσει ένα διασκεδαστικό διάλειμμα : μια παρωδία μιας γνωστής εκπομπής όπου παρελαύνουν κορίτσια με το καλύτερο ντύσιμο τους με αφορμή την ιδιότροπη συνήθεια που έχουν οι γυναίκες στα χωριά να ρωτήσουν στην γειτόνισσα που μόλις ξεμύτισε » Για που καλέ ; » …. Η παράσταση με τις μεταμφιέσεις και τους αυθόρμητους διαλόγους ήταν τόσο ξεκαρδιστική που δάκρυσαν τα μάτια μας από το γέλιο !!
Αφού ηρεμήσαμε λίγο η βραδιά συνέχισε μέχρι αργά την νύχτα με την πίστα να είναι τόσο γεμάτη που δεν έπεφτε καρφίτσα !!!
Συγχαρητήρια στις διοργανώτριες που μας χαρίζουν κάθε χρόνο αξέχαστες στιγμές σε ένα ζεστό και χαρούμενο περιβάλλον.
Καλή χρονιά να έχετε…
Ιζαμπέλ Δέδε






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου