Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Ολυμπιακός Βόλου-Διαγόρας Σεβαστής 0-0 Μπορούσε ο Διαγόρας το τρίποντο! Γλίτωσε την ήττα στο τέλος!

Το ντεμπούτο του Τίμου Καβακά στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου δεν συνοδεύτηκε με νικηφόρο αποτέλεσμα για τους «ερυθρόλευκους». 

Το βολιώτικο συγκρότημα παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στον Διαγόρα Σεβαστής στο Πανθεσσαλικό, με τον Ολυμπιακό να χάνει πέναλτι στο 85' με τον Ντα Κόστα.



Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο δεν ανέβηκαν στην κορυφή, αλλά είδαν τον Απόλλωνα Λάρισας να τον ξεπερνά στη βαθμολογία, ενώ η Νίκη μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά από τον Ολυμπιακό.

 Υπεροχή ο Ολυμπιακός, πιο επικίνδυνος ο Διαγόρας
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα απειλητικός για το τέρμα του Αλυσανδράτου. Ο Διαγόρας αγωνίστηκε με κοντά τις γραμμές, με τον Βασίλιεβιτς να οργανώνει το παιχνίδι του και να είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, ήταν πιο επικίνδυνος στην επίθεση, χάνοντας τρεις κλασικές ευκαιρίες για γκολ.
Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε με αργό τέμπο να αναπτυχθεί επιθετικά, με την υπεροχή του να είναι ανούσια. Ο Γιάννης Δωματάς δεν μπορούσε να διασπάσει από τα άκρα την άμυνα του Διαγόρα, ενώ παρότι έβγαιναν στην επίθεση οι Ιωαννίδης και Στουρνάρας, επιθετικά ο Ολυμπιακός δεν είχε υπεροχή.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 8'. Ο Δερμητζόγλου εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού, έφυγε στην επίθεση από τα δεξιά, σούταρε διαγώνια, με τον Κατσούλη να αποκρούει και τη μπάλα να χτυπά στη ρίζα του δεξιού δοκαριού και να καταλήγει κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 10' όταν ο Ντα Κόστα εκτέλεσε φάουλ ,με τον Αλυσανδράτο να αποκρούει σωτήρια στην αριστερή του γωνία, με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ.
Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 14' το σουτ του Σταύρου έξω από την περιοχή δεν βρήκε στόχο, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Μπενίσκος σούταρε, με τον Κατσούλη να μπλοκάρει τη μπάλα.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να προσπαθούν να φτάσουν στο γκολ και στο 21' ο Ολυμπιακός έχασε μία καλή ευκαιρία. Σε σέντρα του Δωματά από τα δεξιά, ο Στουρνάρας έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι στο 25' έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, χάνοντας τη δεύτερη σπουδαία ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Βασίλιεβιτς μέσα από την περιοχή αμαρκάριστος, με σουτ έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κατσούλη.

Στο 29' είχαμε διακοπή τριών λεπτών στο παιχνίδι για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στο διαιτητή Γρατσάνη, ο οποίος τραυματίστηκε, για να συνεχιστεί, ωστόσο, κανονικά το παιχνίδι.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους είχαμε τρία σουτ, δύο για τον Ολυμπιακό και ένα για τον Διαγόρα.
Στο 41'σουτ του Μπενίσκου μέσα από την περιοχή, απέκρουσε σωτήρια ο Κατσούλης, κρατώντας το μηδέν για την εστία του.

Στο επόμενο λεπτό, στο 42', σουτ του Σταύρου από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο Αλυσανδράτος, ενώ στο 44' σε δυνατό σουτ του Ντα Κόστα η μπάλα έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Διαγόρα, για να μείνει έτσι το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο.

Στο β' μέρος η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ανούσια όμως, καθώς δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις ευκαιρίες για να απειλήσει το τέρμα του Αλυσανδράτου. Στο 55' ο Καβακάς πέρασε στο παιχνίδι τον Ευθυμιάδη στη θέση του Αναστασίου, με τον Δωματά να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι όσο περνούσε ο χρόνος έπαιζαν όλο και πιο κλειστά στην άμυνα, για να κρατήσουν το βαθμό της ισοπαλίας. Από εκεί και πέρα περίμεναν την ευκαιρία να βγουν στην αντεπίθεση για να απειλήσουν την εστία του Αλυσανδράτου.

Στο 68' ο Ντα Κόστα εκτέλεσε φάουλ, με τον Κωστόπουλο να πιάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όχι όπως θα ήθελε, με τη μπάλα να περνά άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι στο 71' απείλησαν την εστία του Ολυμπιακού, χάνοντας σημαντική ευκαιρία.
Συγκεκριμένα, ο Δεμηρτζόγλου έφυγε στην αντεπίθεση, ξεπέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, δεν μπόρεσε όμως να νικήσει τον Κατσούλη, που απέκρουσε σωτήρια το σουτ του επιθετικού του Διαγόρα.

Ο Ολυμπιακός στο 77' έχασε πολύ σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, τη μεγαλύτερη στο παιχνίδι. Ο Ντα Κόστα εκτέλεσε φάουλ, ο Σταύρου στο δεύτερο δοκάρι με σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αλυσανδράτο (απέκρουσε), ενώ την επαναφορά της μπάλας ο Τέλος εξ επαφής δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον τερματοφύλακα του Διαγόρα να μπλοκάρει τη μπάλα.

Για να φτάσουμε στο 83' όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Στουρνάρα μέσα στην περιοχή.

Ο Ντα Κόστα στο 84' το εκτέλεσε, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής Γρατσάνης διέταξε επανάληψη. Τη δεύτερη φορά ο Πορτογάλος σούταρε πάνω από τα δοκάρια, για να χαθεί η πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να σκοράρει.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να απειλήσει το τέρμα του Αλυσανδράτου, για να μείνει έτσι το 0-0.

Κίτρινες: Οικονόμου-Τερζής, Καρατζάογλου
Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων)
Βοηθοί: Μανάσης, Κωτούλας (Τρικάλων)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Στουρνάρας, Ιωαννίδης, Τέλλος, Κωστόπουλος, Πότσι (73' Δ. Κόκας), Οικονόμου, Δωματάς, Σταύρου, Ντα Κόστα (89' Κολημήτρας), Αναστασίου (55' Ευθυμιάδης).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ: Αλυσανδράτος, Σκλιοπίδης, Λιγδάρης, Δημητρίου, Τερζής, Καρατζάογλου, Δεμηρτζόγλου (92' Μυλωνάς), Μπενίσκος, Βασίλιεβιτς (81' Κοντουργιώτης), Σαμανίδης (73' Καράμπελας), Τσαγκαράκης

Πηγή: www.goalpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου