Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Απάντηση σε δημοσίευμα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτη Καζά, με τίτλο: « με ‘Θα’ δεν πίνεται νερό».

Είναι αυτονόητη η συμφωνία μας με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Π. Καζά ότι το θέμα της ύδρευσης και της ποιότητας του νερού αποτελεί ύψιστης σημασίας κοινωνικό αγαθό για τους κατοίκους του Δήμου μας. Ωστόσο, η καταγγελία του για αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, και η αφοριστική του διατύπωση ότι « με ‘Θα’ δεν πίνεται νερό», απευθύνεται σε λάθος αποδέκτη και γίνεται απλώς από αντιπολιτευτικό «εθισμό», καθώς έχει ενημερωθεί διεξοδικά από τον Δήμαρχο για το θέμα, που έτσι κι αλλιώς προϋποθέτει ως το τελικό στάδιο της υλοποίησής του χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και ελέγχους νομιμότητας. Επομένως δε δικαιολογείται η άγνοιά του, εκτός αν προσποιείται άγνοια για λόγους σκοπιμότητας…

Στο δια ταύτα τώρα, για την ενημέρωση των δημοτών μας: Η Δημοτική Αρχή ύστερα από εργώδεις προσπάθειες εξασφάλισε από το Υπουργείο Εσωτερικών τη χρηματοδότηση ποσού 160.000 € για την εξόρυξη υδρευτικής γεώτρησης στην ΤΚ Αλωνίων, έργο το οποίο πρόκειται να δημοπρατηθεί στις 17-10-2017. Να σημειωθεί, επίσης, ότι για το ίδιο έργο εγκρίθηκε χρηματοδότηση με προϋπολογισμό ύψους 321.000 € για την προμήθεια εγκατάστασης φίλτρων επεξεργασίας νερού και περιμένουμε την έγκριση δημοπράτησης της διαχειριστικής αρχής του ΕΣΠΑ. Έτσι πιστεύουμε ότι θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης των Αλωνίων και οι κάτοικοί του θα απολαμβάνουν επιτέλους πόσιμο νερό υψηλής ποιότητας και επάρκειας.
Με την ευκαιρία αυτή σας ενημερώνουμε πως η Δημοτική Αρχή έχει εξασφαλίσει επιπλέον επιχορήγηση, ποσού 200.000 €, από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση προβλημάτων λειψυδρίας στον Δήμο μας.
Είναι φανερό απ’ όλα αυτά ότι η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν αδιαφορεί για το ζωτικό πρόβλημα της ύδρευσης, αλλά αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της με συγκεκριμένα αποτελέσματα και έργα, που αποτυπώνουν μια αδιάψευστη πραγματικότητα. Μόνο όσοι εθελοτυφλούν ή αγνοούν την αλήθεια των πραγμάτων ζουν στη δική τους μίζερη πραγματικότητα.
Πράγματι στην Τ.Κ. Αλωνίων αντιμετωπίζουμε πρόβλημα από το νερό που προέρχεται από τον Σύνδεσμό Ύδρευσής Β. Πιερίας, πρόβλημα που ο Δήμος σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο προσπαθεί να το επιλύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Γραφείο Τύπου Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου