Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Γιόγκα με κατσίκες: Το νέο τρεντ στις ΗΠΑ -1.200 άτομα σε λίστα αναμονής [εικονες]

Ξέραμε τη Hatha γιόγκα, τη Vinyasa μάθαμε την Aerial και ένα σωρό ακόμα είδη, με πολλούς από εμάς να επιλέγουν τη γιόγκα ως τρόπο εκγύμνασης αλλά και μέσο επίτευξης ηρεμίας.
Λάτρεις της γιόγκα, λοιπόν, ένα νέο τρεντ έφτασε και δεν έχει καμία σχέση με όλα τα άλλα. Το όνομα του Goat γιόγκα, δηλαδή γιόγκα με κατσίκες. Ναι, κατσίκες!

Η ιδέα ήταν της yoga master Λάινει Μορς, η οποία ισχυρίζεται πως τα κατσικάκια δημιουργούν ένα αίσθημα ευφορίας, μιας και τα συγκεκριμένα ζώα είναι φορείς καλής ενέργειας.
Η Goat γιόγκα γίνεται σε μία φάρμα με τους συμμετέχοντες να κάνουν τις ασκήσεις τους και τα κατσικάκια να βρίσκονται ελεύθερα δίπλα τους. Το συγκεκριμένο είδος γιόγκα έχει γίνει τόσο δημοφιλές, που η λίστα αναμονής για τη συγκεκριμένη φάρμα να ξεπερνάει τα 1.200 άτομα!
Σε ιστοσελίδα φάρμας στην Αριζόνα, όπου κάνουν γιόγκα με κατσίκες, αναφέρονταν τα εξής: οι κατσίκες είναι φιλικές και καλές με τους ανθρώπους, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βάλουν τουλάχιστον μια φορά μία κατσίκα στην πλάτης τους, ενώ τα ζωάκια κάνουν τη... «δουλειά» τους σε μια συγκεκριμένη περιοχή, οπότε δεν χρειάζεται ανησυχία.
«Η Goat γιόγκα καθαρίζει το μυαλό και προσφέρει απελευθέρωση ενδορφινών, ενώ αυξάνει και την ωκυτοκίνη», λέει η Σάρα Γούλιαμς, η οποία συμμετέχει στο μάθημα.
Η Goat γιόγκα είναι τρεντ στις ΗΠΑ, τώρα το αν θα έρθει στην Ελλάδα κανείς δεν το ξέρει!

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου