Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

H Καμόρα δολοφόνησε πρώην ταλέντο της Νάπολι - Δύο άνδρες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν μέρα μεσημέρι τον Ρενάτο Ντι Τζοβάνι


Ολόκληρος ο κόσμος της Καμπάνιας (Περιφέρεια της Ιταλίας πρωτεύουσα της οποίας είναι η Νάπολι) αλλά και του ιταλικού ποδοσφαίρου είναι συγκλονισμένος από το τελευταία χτύπημα της Καμόρας το οποίο έγινε στην οδό Μοντεβέρτζινε στο Σοκάβο (συνοικία της Νάπολι) και μάλιστα υπό το φως του ήλιου. 

Δύο άνδρες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν μέρα μεσημέρι τον 21χρονο Ρενάτο Ντι Τζοβάνι ο οποίος λίγα χρόνια πριν ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ακαδημιών της Νάπολι. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες οι δολοφόνοι πυροβόλησαν αρκετές φορές τον νεαρό ενώ αυτός περπατούσε και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με ένα σκούτερ. 

Το θύμα (είχε κλείσει τα 21 στις 9 Ιανουαρίου) εμπλεκόταν σε διακίνηση ναρκωτικών, είχε συλληφθεί και κυκλοφορούσε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Παραμύθι με κακό τέλος

Ο Ρενάτο Ντι Τζοβάνι είχε φτάσει στη Νάπολι από το σχολείο ποδοσφαίρου «Damiano Promotion» και υποσχόταν μία σπουδάια εξέλιξη διότι όταν επικεντρωνόταν στο άθλημα, κατά γενική ομολογία, πέταγε «φωτιές»!

Με την ομάδα της «primavera» δεν είχε ποτέ τον χώρο που αναλογούσε στο πλούσιο ταλέντο του, αν και συμμετείχε στο τουρνουά του «Viareggio» το 2014 σημειώνοντας μάλιστα γκολ εναντίον μίας ομάδας από την Αυστραλία (Άπια Λέικαρντ). Ο λόγος της περιορισμένης συμμετοχής του ήταν πως στην ίδια θέση είχε μπροστά του ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια της ακαδημίας των «azzurri» τον Φελίτσε Γκαετάνο (σήμερα αγωνίζεται στη Μεσσίνα στην Lega Pro, την αντίστοιχη Γ’ εθνική).

Ο Ντι Τζοβάνι παραχωρήθηκε μετά από απόφαση του αθλητικού διευθυντή Ντε Μίκο στην Αρτζανέζε, σύλλογο της Serie D. Λίγες εμφανίσεις, πολλές λάθος επιλογές..

Ο Ρενάτο περιγράφεται από όλους ως ένα παιδί «ξύπνιο», σε καμία περίπτωση όμως όχι σαν εγκληματία. Κλείνοντας το κεφάλαιο ποδόσφαιρο τόσο σύντομα και τόσο ξαφνικά, έδωσε χώρο στον κόσμο των ναρκωτικών με τις τελευταίες γραμμές στο βιβλίο της ζωής του να γράφονται στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.



Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου