Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Την Κατερίνα Νικολαΐδου και «Το Ξαθέρι» τίμησε ο Συνεταιρισμός Ράδιο Ταξί Κατερίνης


Πραγματικά υπέροχη ήταν η οικογενειακή βραδιά που διοργάνωσε ο Συνεταιρισμός Ράδιο Ταξί Κατερίνης στο πλαίσιο του ετήσιου χορού και της κοπής πίτας του.
Ήταν μια βραδιά που τα είχε όλα: Χαιρετισμούς και βραβεύσεις, φαγητό, ποτό, διασκέδαση (μουσικές, τραγούδια, χοροί κρητικοί αλλά και ποντιακοί), δώρα αλλά και πολλές - πολλές ευχές για να είναι το 2017 ένα καλύτερο έτος για τους ιδιοκτήτες και οδηγούς τού Συνεταιρισμού αλλά και για τις οικογένειές τους.
 
Παρουσίες
Η εκδήλωση έγινε στο οικογενειακό κέντρο «Άρια», στη Γανόχωρα, όπου, πέρα από τη Διοίκηση και τα Μέλη (ιδιοκτήτες και οδηγούς) τού ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ Κατερίνης, μαζί με τις οικογένειές τους, παρόντες ήταν, εκ μέρους τού Σεβασμιοτάτου κ. Γεωργίου ο Αιδεσιμότατος π. Σωκράτης Ξενίδης που είναι Εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Χριστοφόρου, του προστάτη των οδηγών ΤΑΞΙ, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, η Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης Πιπίτσα Μακρίδου - Παρτσαλίδου ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, ο Γενικός Γραμματέας τής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ και ΑΓΟΡΑΙΩΝ Πάρις Κισσάς, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης «Ο ΕΡΜΗΣ» Κλήμης Λεοντιάδης, ο Πρόεδρος του TAXI WAY Θεόδωρος Σταυρίδης, ο Πρόεδρος του EuroTaxiHellas Σάκης Μαυρίδης, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ ΛάρισαςΝίκος Πιπερίδης καθώς και ο πρ. Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης «Ο ΕΡΜΗΣ»Κώστας Γιαννακάκης.
 
Κοπή πίτας και δώρα
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ευλογία τής πίτας από τον π. Σωκράτη Ξενίδη και κοπή τής πίτας μαζί με τον Πρόεδρο του Ράδιο Ταξί Κατερίνης Γιώργο Παρθενίδη.
Ο π. Σωκράτης Ξενίδης μεταφέροντας και τις ευχές τού Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, ευχήθηκε «για μια χρονιά γεμάτη υγεία, καρποφόρα, δημιουργική, ευλογημένη, με καλά ταξίδια, με καλές κούρσες για όλους τούς ταξιτζήδες, με υγεία πάνω απ’ όλα, υγεία και σωματική αλλά και πνευματική τόσο για τους ίδιους τούς ταξιτζήδες, όσο και για τις οικογένειές τους».
Και συνέχισε λέγοντας: «Ευχόμαστε, ο Θεός να σας δίνει δύναμη και κουράγιο στο κοινωνικό έργο το οποίο επιτελείτε, διότι το έργο αυτό το οποίο επιτελείτε δεν είναι μόνο βιοποριστικό, είναι και κοινωνικό. Ευχόμαστε, λοιπόν, ο καλός Θεός, με τις πρεσβείες τού Αγίου Χριστοφόρου, να σας χαριτώνει, να σας δυναμώνει και να σας δίνει κουράγιο για να συνεχίσετε το έργο σας. Καλή χρονιά και ευλογημένη».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σ’ εκείνον που έπεσε ο τυχερός λαχνός έλαβε ως δώρο μια τηλεόραση 50 ιντσών. Επίσης, οι τρεις τυχεροί που βρήκαν το φλουρί τής πίτας (με κλήρωση) έλαβαν: Ο πρώτος τυχερός ένα κινητό τηλέφωνο, ο δεύτερος ένα διήμερο διαμονής ενώ ο τρίτος ένα τριήμερο διαμονής.
 
Ο Πρόεδρος του Ράδιο Ταξί Κατερίνης, Γιώργος Παρθενίδης.
Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος του Ράδιο Ταξί Κατερίνης, Γιώργος Παρθενίδης ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αλλά και ευχήθηκε λέγοντας: «Ευχαριστώ πάρα πολύ όλα τα μέλη τού Συνεταιρισμού που στηρίζουν κι αυτή την εκδήλωση. Εύχομαι από καρδιάς να έχετε ένα ευτυχισμένο 2017, να είναι το νέο έτος καλύτερο από τον χρόνο που έφυγε και να μη χάσουμε ποτέ όλοι την ελπίδα μας.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τούς χορηγούς τής εκδήλωσης. Να ευχαριστήσω τον Μέγα Χορηγό τής εκδήλωσης που είναι το Συνεργείο MERCEDES τού Αραμπατζή Βαγγέλη, καθώς επίσης και τοCafé.Καφέ - Κασιτερόπουλος Γεώργιος, την Αποθήκη Παιχνιδιών ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, το Πρατήριο Καυσίμων Stathakopoulos Oil, τη Wash Olympic ΑΝΤΩΝΗΣ - Πλυντήριο Αυτοκινήτων, αλλά και το ArtFlowers - Ανθοσυνθέσεις / Συμεωνίδου Σοφία – Ανανιάδης Θεόδωρος».
 
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.
Στον δικό της χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλους. Κύριε Πρόεδρε του Ράδιο Ταξί Κατερίνης, εμείς ως Αντιπεριφέρεια Πιερίας σας θεωρούμε ως μια δικιά μας οικογένεια. Θέλω να γνωρίζετε ότι στηρίζουμε το έργο σας, είμαστε κοντά σας καθημερινά.
Με την ευκαιρία ότι απόψε είναι κοντά μας και ο π. Σωκράτης, να πω ότι αυτό που πραγματικά αξίζει σ’ εσάς είναι: Οι περισσότερες προσευχές και δεήσεις να είναι για εσάς τούς ταξιτζήδες γιατί το λειτούργημά σας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο επειδή είστε καθημερινά -πρωί, μεσημέρι, βράδυ- εκτεθειμένοι σε κίνδυνο. Έτσι, λοιπόν, οι δικές μας προσευχές να σας συνοδεύουν, να είστε πάντα γεροί, καλοτάξιδοι, γιατί σας χρειάζονται οι οικογένειές σας. Κλείνοντας τον χαιρετισμό μου, να ευχηθώ: Το 2017 να είναι ευλογημένο, με περισσή υγεία, με χαμόγελα, περισσότερη αισιοδοξία και περισσότερο γεμάτες τσέπες».
 
Η εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης, Πιπίτσα Μακρίδου.
Η Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης, Πιπίτσα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, στον χαιρετισμό της τόνισε: «Μεταφέρω τούς χαιρετισμούς και τις ευχές τού Δημάρχου μας, του Σάββα του Χιονίδη. Ευχές για υγεία και ευημερία.
Προσωπικά, να ευχηθώ σε κάθε έναν ξεχωριστά και στις οικογένειές σας: Υγεία, χαρά, ευτυχία στα σπιτικά όλων μας. Είναι οι μέρες δύσκολες, προσπαθούμε όμως να επιβιώσουμε. Να ευχαριστήσουμε τον Συνεταιρισμό Ράδιο Ταξί Κατερίνης για το κοινωνικό έργο που επιτελείτε. Σας ευχαριστούμε πολύ. Καλή χρονιά σε όλους».
 
Τιμή στην παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας Κατερίνα Νικολαΐδου
Μετά τους χαιρετισμούς παρουσιάστηκε σε μεγάλη οθόνη ένα πεντάλεπτο βίντεο με τις επιτυχίες τής παγκόσμιας πρωταθλήτριας κωπηλασίας, Κατερίνας Νικολαΐδου, η οποία και καταχειροκροτήθηκε. Και αμέσως μετά ο Πρόεδρος, Γιώργος Παρθενίδης την κάλεσε στο βήμα για να την τιμήσει, λέγοντας: «Θέλω να καλωσορίσουμε την αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης και παγκόσμια πρωταθλήτριά μας, τηνΚατερίνα Νικολαΐδου».
Από την πλευρά της η Κατερίνα Νικολαΐδου αφού παρέλαβε την τιμητική πλακέτα και τα λουλούδια, εξέφρασε τις ευχαριστίες της και έδωσε τις ευχές της: «Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Συνεταιρισμό Ράδιο Ταξί Κατερίνης για τη βράβευση αλλά και για το αφιέρωμα. Κάθε φορά που το βλέπω, δακρύζω, είναι η αλήθεια! Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, πάνω απ’ όλα υγεία και καλές δουλειές σε όλους».
 
Τιμή στον Σύλλογο Κρητών Πιερίας «Το Ξαθέρι»
Ακολούθησε η βράβευση του Συλλόγου Κρητών Πιερίας, «Το Ξαθέρι», με τον Πρόεδρο Γιώργο Παρθενίδη να εκφράζει τις ευχαριστίες τού Συνεταιρισμού Ράδιο Ταξί: «Και τώρα ήρθε η ώρα τιμής για τον Σύλλογο Κρητών Πιερίας «Το Ξαθέρι». Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για ό,τι κάνετε για τον πολιτισμό και την παράδοση».
Το δώρο που προσφέρθηκε στους Κρήτες ήταν μια λύρα η οποία είχε το δικό της νόημα, επειδή είναι όργανο που χρησιμοποιούν τόσο οι Πόντιοι όσο και οι Κρητικοί. «Λένε ότι οι Πόντιοι και οι Κρητικοί είναι πρώτα εξαδέλφια», εξήγησε ο κ. Παρθενίδης, προκαλώντας το χειροκρότημα όλων.
Παίρνοντας τον λόγο ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Μιχάλης Δουλγεράκης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελούν οι ιδιοκτήτες και οδηγοί τού Ράδιο Ταξί Κατερίνης. «Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την τιμή που μας κάνατε. Θα ήθελα να σας πω ένα «μπράβο» σε όλους σας για το έργο που επιτελείτε εργαζόμενοι στα Ράδιο Ταξί Κατερίνης.
Εγώ έχω συνεργαστεί και μαζί σας και ως Προϊστάμενος του ΕΚΑΒ για οκτώ χρόνια και ανταποκρινόσασταν πάντοτε στα καλέσματα και στα έκτακτα περιστατικά και καλύπτατε τα κενά τού συστήματος. Έχουν γίνει γέννες μέσα στα ταξί, έχουν κληθεί σε τροχαία ατυχήματα τα ταξί, έχετε πάρει τραυματίες μέσα στα ταξί, γι αυτό και νομίζω ότι το μεγαλύτερο χειροκρότημα αξίζει γι αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουνε.
Σχετικά με τη βράβευση, πραγματικά προσπαθούμε στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας να προβάλλουμε τον πολιτισμό τής Κρήτης η οποία είναι τόσο μακριά. Την Κρήτη την εκπροσωπούμε, την τιμούμε και, φυσικά, ευχαριστούμε τον τόπο που μας φιλοξενεί. Εγώ προσωπικά είμαι στην Κατερίνη από εννιά χρονών, έχω αγαπήσει αυτή την πόλη, συνειδητά την επέλεξα για να ζήσω εδώ ενώ μου δίνονταν κι άλλες ευκαιρίες -οι περισσότεροι το γνωρίζουν.
Ευχαριστώ, ξανά, τους ταξιτζήδες που ανταποκρίνονται άμεσα στους ασθενείς μου, στο ιατρείο μου, που τους καλώ πάντα όταν είναι να φύγουν αλλά κι όταν έρχονται για να εξεταστούν. Να ευχηθώ, πάντα επιτυχίες! Ευχαριστώ πολύ».
 
Χοροί και τραγούδια με συμμετοχή κόσμου
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με κρητικούς χορούς που χόρεψαν νέα παιδιά τού Συλλόγου Κρητών «Το Ξαθέρι», ακολούθησαν τραγούδια που ερμήνευσε ο καλλιτέχνης Δημήτρης Παρθενίδης με τη συνοδεία ακορντεόν (Λένα Καραγιαννίδου). Τη σκυτάλη τής ψυχαγωγίας, στη συνέχεια (λαϊκό πρόγραμμα), πήρε ηΜαρία Κωστίδου και ο Σωτήρης Γεωργαντάς, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με Ποντιακό Γλέντι (τραγούδησε ο Αναστάσιος Σαραφίδης) όπου συμμετείχαν ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί μαζί με γυναίκες τους και παιδιά τους καθώς και με καλεσμένους τής εκδήλωσης. 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου