Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Νίκος Ανδρουλάκης: Νέο κοινωνικό συμβόλαιο για όλες τις γενιές και τις τάξεις

Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα ενώσει όλες τις γενιές και τις τάξεις, θα είναι δίκαιο για τους πολίτες και ειδικά για όσους χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση, ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Κομοτηνή.
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης, μίλησε στους πολίτες της πόλης για τη νέα ελπίδα που δημιουργείται.

«Έχω πάρα πολλούς φίλους σε όλες τις γενιές του ΠΑΣΟΚ και στην Κομοτηνή και στη Ξάνθη και στην Αλεξανδρούπολη. Παρ’ ότι περάσαμε δύσκολα, πολλοί από αυτούς είναι σήμερα εδώ. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει ελπίδα. Όχι μόνο για μας στο κόμμα, όσους με συναισθηματικούς όρους συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή. Υπάρχει ελπίδα για τον ελληνικό λαό. Διότι ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι όποτε η παράταξή μας καταρρέει, χάνει εκλογική επιρροή, τα πράγματα δεν πάνε καλά για τη χώρα».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ φορτώθηκε μια χρεοκοπημένη χώρα, όπως την άφησε η κυβέρνηση Καραμανλή: «Υπονόμευσαν την ιστορία της παράταξής μας», ανέφερε.
Περιγράφοντας ξανά το περίγραμμα του νέου φορέα ανέφερε ότι «πρέπει να φτιάξουμε στην Ελλάδα ένα κράτος αξιοκρατικό ώστε ο κάθε πολίτης να έχει τη δυνατότητα να αυτοεκφραστεί, να δημιουργήσει, να παράξει πλούτο, να κάνει οικογένεια. Για να ξαναγκαλιάσουμε τον κόσμο που δεν άντεξε, που εξαπατήθηκε, πρέπει να μιλήσουμε με ρεαλισμό, σοβαρότητα, καθημερινά, αντιπροσωπευτικά διότι σε άλλη περίπτωση φοβάμαι ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε περιπέτεια.
Δεν φτάνει το όλοι μαζί, χρειάζονται πολύ περισσότερα για να κρατηθεί όρθια η παράταξη. Να αμφισβητήσουμε κατεστημένα που χρεοκόπησαν τη χώρα χωρίς να ζυγίζουμε το πολιτικό κόστος. Είμαι έτοιμος κι αποφασισμένος να μην συμβιβαστώ με καμιά από τις ισχυρές συντεχνίες όπου έκτισαν τα προνόμιά τους εις βάρος των αδύναμων και των νεότερων γενεών».
Τέλος, θέλοντας να τονίσει την ενότητα της παράταξης, τα θετικά που πρέπει να μπουν μπροστά και τα λάθη που πρέπει να μείνουν στο παρελθόν ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Τίποτα στη ζωή δεν είναι γραμμένο σε πέτρα. Εμείς, με τον αγώνα και την πίστη μας, με τις ιδέες και τις αξίες μας, με τη θετική ιστορία του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου, του Βαγγέλη Βενιζέλου, με όλους, αλλά με δίκαιη αποτίμηση, δεν θα φορτωθούμε όλα τα λάθη του χθες. Θα κρατήσουμε όλα τα καλά με μια νέα κουλτούρα. Μπορούμε να ξαναφτιάξουμε τη Δημοκρατική Παράταξη που θα παίξει ένα σημαντικό ρόλο διότι το έχει ανάγκη η πατρίδα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου