Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Τέλη Μαρτίου παραδίδεται προς χρήση η γέφυρα Αιγινίου


«Ανάσα» θα πάρει επιτέλους η περιοχή της βόρειας Πιερίας όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης, με την ολοκλήρωση των εργασιών, ώστε να δοθεί σε χρήση ο κόμβος στο ύψος του Αιγινίου.
«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης των εργασιών που γίνονται στον κόμβο του Αιγινίου. Το χρονοδιάγραμμα είναι να δοθεί ο κόμβος τέλος Μαρτίου, ωστόσο λόγω των εργασιών θα έχουμε μια επιβάρυνση της παλιάς εθνικής οδού μέσα από το Αιγίνιο» ανέφερε ο κ. Λαγδάρης.

Το 2012  η γέφυρα κατεδαφίστηκε από την Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, λόγω των στατικών προβλημάτων που είχε, με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλής για τους χρήστες.
Είναι πάρα πολύ σηματικο έργο καθώς με μια συγκοινωνιακή  μελέτη που είχε εκπονήσει ο δήμος  είχαμε ετήσιο κόστος
900 χιλιάδες ευρώ  μαζί με τα διόδια που επιβλήθηκαν σε πολύ κοντινή απόσταση από τα διόδια Μαλγάρων .
«Μια ιστορία που ταλαιπώρησε πάρα πολύ, τους κατοίκους του Κολινδρού και του Αιγινίου και βέβαια με υψηλό κόστος. Έχουμε πάρα πολλούς δημότες μας οι οποίοι κινούνται καθημερινά  προς Θεσσαλονίκη και πηγαίνουν πλέον μέσω του κόμβου της Μεθώνης. Με πολύ μεγάλη αγωνία περιμένουμε να ολοκληρωθεί αυτός ο κόμβος πιστεύουμε ότι οι εργασίες είναι εντατικοποιημένες και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα τελειώσουν όλα τέλος Μαρτίου. Έτσι και η περιοχή μας θα ηρεμήσει λίγο, γιατί και ο κόμβος του Μακρύγιαλου προχθές άνοιξε ο δεξιός  κλάδος με κατεύθυνση προς τον Μακρύγιαλο και με τον κόμβο του Αιγινίου θα τελειώσει αυτή η μεγάλη ταλαιπωρία των συνδημοτών μας». 


http://olympiobima.gr

Πηγή: Ολύμπιο Βήμα http://olympiobima.gr/teli-martioy-paradidetai-pros-hrisi-i-gefyra-aiginioy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου