Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Εξουδετερώθηκε η βόμβα του Β' Παγκοσμίου στη Γερμανία - Εξαιτίας της έφυγαν από τα σπίτια τους 54.000 άτομα


Μετά από επιχείρηση που κράτησε 11 ώρες, οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας στο Αουγκσμπουργκ κατάφεραν να εξουδετερώσουν τη βρετανική βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που είχε βρεθεί στη γερμανική πόλη.

Εξαιτίας της είχε οργανωθεί νωρίτερα εκκένωση της περιοχής, με 54.000 ανθρώπους να απομακρύνονται από τα σπίτια τους από νωρίς το πρωί των Χριστουγέννων.

«Καλά νέα αυτά τα Χριστούγεννα! Η βόμβα στο Αουγκσμπουργκ εξουδετερώθηκε», έγραψε στο Twitter η γερμανική αστυνομία, δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» για την επιστροφή των κατοίκων της πόλης στα σπίτια τους.

Στη διαδικασία εκκένωσης του ιστορικού κέντρου της πόλης πήραν μέρος 4.000 αστυνομικοί και πυροσβέστες, προκειμένου να ακολουθήσει η επιχείρηση εξουδετέρωσης της βάρους 1,8 τόνων και μήκους 2 μ. βόμβας του Β' Παγκοσμίου, η οποία δεν είχε εκραγεί. Η βόμβα είχε εντοπιστεί στις 20 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών έργων.

Γύρω από το σημείο είχε οριστεί ζώνη ασφαλείας διαμέτρου 1.500 μ., ενώ οι αστυνομικοί είχαν στήσει τείχη με σάκους άμμου γύρω από το σημείο όπου δούλευαν οι πυροτεχνουργοί για κάθε ενδεχόμενο.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης για παρόμοιο λόγο. Αν και έχουν περάσει πάνω από 70 χρόνια από το τέλος του πολέμου, ακόμη στη Γερμανία εντοπίζονται βόμβες που δεν έχουν εκραγεί. Μέχρι χθες, η μεγαλύτερη μεταπολεμική επιχείρηση εκκένωσης μιας περιοχής στη Γερμανία προκειμένου να εξουδετερωθεί μια βόμβα που δεν είχε εκραγεί ήταν αυτή του 2011 στο Κόμπλεντς, όταν 45.000 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν προσωρινά από τα σπίτια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου