Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ – ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, π. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ : 11ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Είναι πολύ σημαντικό για την ευημερία μιας χώρας, ευημερίας όμως με διάρκεια και παρακαταθήκη και στις επόμενες γενιές, να διαθέτει ηγέτες που έχουν το χάρισμα να βλέπουν μπροστά από την εποχή τους, να έχουν τη δύναμη να ξεπερνούν την τακτική της στείρας αντιπολίτευσης, να μη χαϊδεύουν το λαό με εφήμερες παροχές και υποσχέσεις, αψηφώντας έτσι το πολιτικό κόστος, με άλλα λόγια, ηγέτες που θα νοιάζονται και θα αποφασίζουν για το λαό και όχι για τη δική τους μακροημέρευση.

Στο 11ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας τις θέσεις της Ν.Δ., δεν αναφέρθηκε εκτενώς στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, στην αναντιστοιχία των λόγων και έργων τους, στην προεκλογική υποσχεσιολογία ότι θα σκίσουν τα μνημόνια, ότι θα διώξουν τους δανειστές, ότι δε θα δώσουν κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, ότι θα διασφαλίσουν τον μισθό των 751 ευρώ και τόσα άλλα.
Πήγε το λόγο του ένα βήμα μπροστά. Μίλησε για το δικό του όραμα, για τον τρόπο που θα καταφέρει να βγάλει την πατρίδα μας από την κρίση, για τις αρχές που θα διέπουν την πολιτική του, για το ότι η Νέα Δημοκρατία, θα αγκαλιάσει όλους τους Έλληνες.
Γιατί, το ζήτημα, κι από αυτό μπορεί μεταξύ άλλων να κριθεί ένα ηγέτης, είναι να μπορεί ένας λαός να παράγει και να δημιουργεί, να έχει την ευκαιρία να ζήσει με αξιοπρέπεια και την επόμενη μέρα, να υπάρχουν δουλειές για τους νέους ανθρώπους. Γιατί με τα επιδόματα-φιλοδωρήματα στις παραμονές των Χριστουγέννων κανείς δεν μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς. Και είναι γεγονός ότι δε θα βγει ποτέ ο τόπος από την κρίση, αντίθετα κινδυνεύουμε να πάμε ακόμη πιο κάτω με την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας δηλαδή φιλολαϊκή ρητορική, αλλά κατ΄ουσίαν αντιλαϊκή πρακτική.
Κατά τη διεξαγωγή του συνεδρίου ήταν έντονη η παρουσία και οι παρεμβάσεις προσώπων μη πολιτικών, όπως ο Στέλιος Ράμφος, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και άλλοι. Θα σταθώ σε απόσπασμα του λόγου του Κ.Μαρκουλάκη όταν απευθυνόμενος στο ακροατήριο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε: «είναι δική σας ευθύνη να αποδομήσετε την άποψη, τόσο διαδεδομένη στο συλλογικό μας ασυνείδητο, ότι κάθε τι αριστερό είναι εξ ορισμού ηθικό και προοδευτικό…το λέω με παρρησία: Πιστεύω στον Κυριάκο. Πιστεύω ειλικρινά και το εύχομαι βαθιά πως μπορεί να δώσει το παράδειγμα σε όλους τους Έλληνες, πως πρέπει να γίνουμε οι ίδιοι η αλλαγή που θέλουμε να δούμε».


     Το 11ο συνέδριο έκλεισε με την ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος εννοώντας την κάθε του λέξη, απευθύνθηκε όχι μόνο στα κομματικά στελέχη, αλλά έστειλε μήνυμα, μήνυμα αισιοδοξίας προς όλους του Έλληνες λέγοντας: Είμαστε το μεγάλο φιλελεύθερο κόμμα, το κόμμα όλων των Ελλήνων. Διδασκόμαστε, προχωράμε, εξελισσόμαστε, αλλάζουμε. Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε αληθινή ελπίδα, να κάνουμε την Ελλάδα μας δυνατή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου