Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΑΙΓΙΝΙΟ:Tο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Αυλής του Αη Βασίλη

 Μέσα σε μια χριστουγεννιάτικη, γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Αυλής του Αη Βασίλη, στο πάρκο του Αγίου Αθανασίου στο Αιγίνιο, η οποία σηματοδότησε και την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της ΔΕ Αιγινίου, «Τα σύμπαντα γιορτάζουν» που θα διαρκέσουν έως και τις 30Δεκεμβρίου.

Πάρα τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την στιγμή, από νωρίς το απόγευμα δεκάδες παιδιά έσπευσαν στα σπιτάκια της Αυλής του Αη Βασίλη προκειμένου να στολίσουν το δέντρο των ευχών με τις κάρτες τους. Ο Άγιος Βασίλης δέχθηκε πολλές αγκαλιές, μοίρασε απλόχερα σε αυτά καραμέλες, σοκολάτες και δώρα.
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο φωτίστηκε υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Αιγινίου, το Μουσικό Σχήμα ¨ΠΑΡΑ ΤΡΙΗΧΑ¨ , το μουσικό σχήμα με τους Ευθύμη, Θανάση και Βάλια και την ψαλμωδία του κ. Κορνελάκη Μανώλη που έψαλε το «Χριστός γεννάται».
Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ευάγγελος Λαγδάρης, δίνοντας το σύνθημα για την φωταγώγηση του δέντρου επεσήμανε ότι «όταν υπάρχει θέληση και ενδιαφέρον μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα». Κεντρικό νόημα όλης αυτής της προσπάθειας που έγινε και φέτος στο Αιγίνιο είναι το νόημα της συμπαράστασης, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού. «Σε μια εποχή που η ποιότητα του πολιτισμού μας δοκιμάζεται» πρόσθεσε ότι «πολιτισμός είναι πάνω από όλα να μην υπάρχει κανένας γύρω μας ο οποίος δυστυχεί, που δεν μπορεί να κοιμηθεί σε ένα σπίτι, που να του λείπει το φαγητό ή να του λείπουν τα απαραίτητα». Τέλος, ευχαρίστησε όλους αυτούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.
Η Αντιδήμαρχος πολιτισμού, κ. Νικολοπούλου Βασιλική, ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς της όλους, μικρούς και μεγάλους, για την συμμετοχή και την προσφορά τους σ’ όλες αυτές τις 13 ημέρες που θα διαρκέσουν συνολικά οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Βουλευτής Ν. Πιερίας, κ Μπέττυ Σκούφα, δίνοντας με την σειρά της ευχές για καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΠΕ Πιερίας, κ. Μπιτόπουλος Στέφανος και κ. Αγγέλου Άρης, Αντιδήμαρχοι κ. Κακάνης, κ. Ιωσηφίδης και κ. Πορφυρίδης, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

Οι εθελοντές της αυλής, όλα τα τμήματα της Μουσικής Σχολής και Φιλαρμονικής, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, αφηγητές και αφηγήτριες παραμυθιών, το μουσικό σύνολο του ΓΕΛ Αιγινίου, οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, τα ΚΑΠΗ, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, το Σωματείο Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Αιγινίου και Περιχώρων, ο φιλανθρωπικός σύλλογος η Στέγη της Αγάπης Μακρυγιάλου, οι επαγγελματίες χορηγοί του δήμου και το εργατοτεχνικό προσωπικό του δήμου εργάστηκαν και δούλεψαν με γνώμονα την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό προκειμένου να μεταφέρουν όλο το κλίμα το Χριστουγέννων στο πάρκο του Αγίου Αθανασίου.
Τα εδέσματα και τα γλυκίσματα που μοιράστηκαν δωρεάν στον κόσμο ήταν προσφορά της Φιλαρμονικής Αιγινίου.
Καθ' όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί στο χώρο της ''Αυλής του Αη Βασίλη'' λούνα παρκ με διαδραστικά παιχνίδια. Το τρενάκι θα λειτουργεί από τις 17 έως τις 22 Δεκεμβρίου στις ώρες λειτουργίας της ‘’Αυλής του Αη Βασίλη’’.
Το σπιτάκι πληροφοριών και προσφοράς θα δέχεται τυποποιημένα προϊόντα και παιχνίδια τα οποία θα δοθούν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Παρακαλούμε ΟΧΙ ΡΟΥΧΑ.
Σας περιμένουμε όλους να ζήσουμε το παραμύθι των Χριστουγέννων στην Αυλή του Αη Βασίλη στο πάρκο του Αγίου Αθανασίου στο Αιγίνιο


Γραφείο Τύπου Δήμου  
















ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου