Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Εγχρωμη γυναίκα γέννησε λευκό κοριτσάκι με γαλανά μάτια [εικόνα]

Όπως και οι περισσότερες μητέρες, όταν η Σοφία Μπλέικ γέννησε την κόρη της Τιάρα, ήλπιζε ότι μπορεί να της θύμιζε κάτι από την ίδια.
Ο πατέρας της Τιάρα, Κρίστοφερ Πέρκινς, συνταξιούχος διευθυντής πωλήσεων, είναι λευκός αλλά τουλάχιστον πίστευε πως η κόρη της θα ήταν ένα μίγμα και των δύο.
Έτσι, όταν πρωτοαντίκρυσε την κόρη της δεν μπορούσε να πιστέψει πως ήταν κατάλευκη με μπλε μάτια. Πίστεψαν πως τα μαλλιά και το δέρμα της θα γινόταν πιο σκούρα όσο θα μεγάλωνε. Αντιθέτως, παρέμειναν το ίδιο και η κόρη τους είναι πλέον μια πανέμορφη γαλανομάτα κοπέλα.Oι γιατροί λένε πως οι πιθανότητες η Τιάρα να ήταν τόσο λευκή όσο ο πατέρας της ήταν μία στο εκατομμύριο.

Αλλά το γεγονός πως η μητέρα και η κόρη δεν μοιάζουν καθόλου προκαλεί διάφορες δυσκολίες, γιατί πολλοί είναι αυτοί που δεν πιστεύουν τη συγγένειά τους.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η 45χρονη Μπλέικ έχει άλλη μία κόρη, την 17χρονη Ντόνκε, από μια προηγούμενη σχέση της με έναν έγχρωμο άνδρα και είναι κι αυτή έγχρωμη όπως η μητέρα της.
«Δεν μπορώ να περπατήσω στο δρόμο με την Τιάρα χωρίς κάποιος να μην σχολιάσει» λέει η Μπλέικ, στέλεχος μάρκετινγκ σε μεγάλη εταιρεία στο Μπίρμιγχαμ. «Οι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι η Τιάρα είναι κόρη μου επειδή φαίνεται τόσο διαφορετική. Όταν ήταν μικρή δεν με ένοιαζε και τόσο, αλλά τώρα που μεγάλωσε, όλο αυτό έχει εξελιχθεί σε μεγάλο πρόβλημα. Μερικές φορές και η ίδια με ρωτά ‘γιατί μαμά δεν σου μοιάζω καθόλου;’ και προσπαθώ να της εξηγήσω, αλλά δεν μπορεί να το καταλάβει».
Η Μπλέικ που έχει χωρίσει από το σύζυγό της, πίστευε ότι θα γεννούσε ένα μωρό με σκούρο δέρμα και άφρο μαλλιά. Όπως λέει: «το μαύρο δέρμα είναι συνήθως κυρίαρχο και η οικογένειά μου, με καταγωγή από την Τζαμάικα, είναι πολύ σκούρα. Πίστευα πως η Τιάρα θα ήταν ένα μίγμα του Κρίστοφερ κι εμένα. Είχα σοκαριστεί τόσο πολύ στη γέννα που στην πραγματικότητα είπα στη μαία «Είναι δική μου;». Απλώς δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο λευκή ήταν. Οι γιατροί μου εξήγησαν πως ήταν μία στο εκατομμύριο οι πιθανότητες να γεννιούνταν λευκή και πως αυτό ίσως συνέβη γιατί υπήρχε ένα λευκό γονίδιο στην οικογένειά μου που είχε παραμείνει αδρανές μέχρι τώρα».


Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου