Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Απελευθέρωσαν αρκούδα που είχε παγιδευτεί για μέρες σε άδεια δεξαμενή - Έκοψαν δέντρο και το έφτιαξαν σαν σκάλα για να σκαρφαλώσει

Σε μια άδεια υδατοδεξαμενή στο Νευροκόπι Δράμας εγκλωβίστηκε αρκούδα. Μάλιστα για τον απεγκλωβισμό της κόπηκε δέντρο και διαμορφώθηκε σαν σκάλα για να σκαρφαλώσει!

Η
«Χριστίνα», όπως ονομάστηκε η αρκούδα που απεγκλωβίστηκε τα Χριστούγεννα, εντοπίστηκε αρχικά από κυνηγό-μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Προσοτσάνης σε άδεια υδατοδεξαμενή, σε δασική περιοχή κοντά στο Οχυρό Νευροκοπίου Δράμας. 



Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης (ΚΟΜΑΘ) ειδοποίησε στη συνέχεια τα αρμόδια Δασαρχεία Νευροκοπίου και Δράμας, καθώς και τον Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, την Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ» και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νευροκοπίου. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού έγινε ανήμερα τα Χριστούγεννα και κράτησε πάνω από έξι ώρες, καθώς το σημείο στο οποίο ήταν παγιδευμένη η αρκούδα βρίσκεται σε υψόμετρο 1.430 μέτρων, σε απόσταση δύο ωρών με τα πόδια από τον κοντινότερο δασικό δρόμο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Όπως διαπιστώθηκε η αρκούδα (θηλυκή 5-8 ετών) ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά και πολύ επιθετική, λόγω του έντονου στρεσαρίσματος από τον πολυήμερο εγκλωβισμό της, γι’ αυτό και αναισθητοποιήθηκε με ειδικό όπλο. Η Πυροσβεστική έκοψε παρακείμενο μεγάλο δέντρο και αφού το διαμόρφωσε σαν σκάλα, το τοποθέτησε μέσα στην άδεια υδατοδεξαμενή, όσο η αρκούδα ήταν ακόμα αναίσθητη, για να δημιουργηθεί γέφυρα διαφυγής της.

Στην Χριστίνα τοποθετήθηκε ραδιοκολλάρο, το οποίο και έδειξε ότι κατάφερε να βγει από την υδατοδεξαμενή τα ξημερώματα της 26ης Δεκεμβρίου και κινείται σε δασωμένη, απότομη πλαγιά του όρους Άγιος Παύλος.

(Οι φωτογραφίες είναι του ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου