Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Η μυστηριώδης ζωή των τριών παιδιών του Κιμ Γιονγκ Ουν

Όπως και τα περισσότερα πράγματα στη Βόρεια Κορέα, έτσι και η προσωπική και οικογενειακή ζωή του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν περιβάλλεται από άκρα μυστικότητα.
Λίγα είναι γνωστά για τη σύζυγό του Ρι Σολ-γιου και ακόμη λιγότερα είναι γνωστά για τα τρία παιδιά που πιστεύεται ότι έχει αποκτήσει το ζευγάρι.
Οι περισσότερες διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με την οικογένεια, προέρχονται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας. Αλλά ο πρώην αστέρας του μπάσκετ των ΗΠΑ, Ντένις Ρόντμαν, μίλησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με ένα από τα παιδιά του Κιμ κατά τη διάρκεια της αμφιλεγόμενης επίσκεψής του στη Βόρεια Κορέα.

Πόσα όμως πραγματικά γνωρίζουμε για τη μυστηριώδη ζωή των τριών παιδιών του Κιμ Γιονγ Ουν;
Οι περισσότερες πηγές συμφωνούν πως ο Κιμ και η σύζυγός του έχουν αποκτήσει τρία παιδιά μετά το μυστικό τους γάμο το 2009. Το πρώτο παιδί του Κιμ πιστεύεται ότι είναι αγόρι, το οποίο γεννήθηκε το 2010 και το δεύτερο παιδί του είναι πιθανότατα μια κόρη που γεννήθηκε το 2013. Το γεγονός πως ο Κιμ έχει έναν άνδρα κληρονόμο, σημαίνει ότι θα συνεχιστεί η δικτατορία της οικογένειας. Το φύλο του τρίτου παιδιού του Κιμ, ωστόσο, παραμένει άγνωστο και πιστεύεται πως γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 2017.
Η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν λέγεται Γιου-αε, σύμφωνα με τον Ντένις Ρόντμαν, που δήλωσε ότι γνώρισε το παιδί το 2013. «Κράτησα στην αγκαλιά μου την Γιου-αε και μίλησα με την κυρία Ρι. Ο Κιμ είναι ένας καλός πατέρας και έχει μια πανέμορφη οικογένεια» δήλωσε στην Guardian.
Οι ακριβείς ηλικίες και τα έτη γέννησης των παιδιών είναι δύσκολο, ωστόσο, να γίνουν γνωστά, αλλά μπορούν να συναχθούν από τις μεγάλες περιόδους κατά τις οποίες η Ρι έχει μυστηριωδώς, εξαφανιστεί από τη δημόσια ζωή.
Μάλιστα, για τελευταία φορά, στα τέλη του 2016, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης άρχισαν να παρατηρούν πως η Ρι δεν είχε κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση για περίπου 7 μήνες, προκαλώντας φόβους πως ίσως είχε πέσει σε δυσμένεια από το σύζυγό της. Αλλά οι πηγές πληροφοριών, αργότερα, ανέφεραν πως η απουσία πιθανότατα οφείλεται στην εγκυμοσύνη της, προσθέτοντας πως ίσως είχε γεννήσει στις αρχές του 2017.
Ομοίως, τα πρακτορεία ειδήσεων έκαναν εικασίες και για την παρατεταμένη δημόσια απουσία της το 2012, η οποία αργότερα αποδόθηκε σε εγκυμοσύνη.
Παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν δημόσιες φωτογραφίες των παιδιών του Κιμ και της Ρι, αλλά το ζευγάρι συχνά φωτογραφίζεται με παιδιά άλλων, όπως σε αυτή από ένα παιδικό νοσοκομείο, ή σε μια παιδική κατασκήνωση το 2013.
Επίσης, το γεγονός πως τα παιδιά του Κιμ είναι τόσο μικρά θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Κιμ προώθησε την αδερφή του σε κορυφαία θέση στην κυβέρνησή του πριν από δύο μήνες. Μερικοί έχουν σκεφθεί πως θα μπορούσε να αναλάβει τη διαζχείριση του κράτους σε περίπτωση που κάτι συμβεί σε αυτόν προτού τα παιδιά του είναι αρκετά μεγάλα για να κυβερνήσουν.
Πάντως, η μυστικοπάθεια γύρω από τα παιδιά του Κιμ, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για την οικογένειά του – εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιλεγόμενες αναφορές σχετικά με τον αριθμό των παιδιών και των συζύγων που είχαν ο πατέρας και ο παππούς του Κιμ.
Ο Κιμ Ιλ Σουνγκ, που ήταν στην εξουσία μέχρι το θάνατό του το 1994, είχε πιθανώς έξι παιδιά και δύο συζύγους.
Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, που κυβέρνησε τη Βόρεια Κορέα μέχρι το θάνατό του το 2011, πιστεύεται ότι είχε επτά παιδιά και τέσσερις γυναίκες, μόνο μία εξ αυτών όμως ήταν η νόμιμη σύζυγός του.


Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου