Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Προβάδισμα 12 μονάδων για τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 18% - Τρίτο κόμμα, με ποσοστό 9,5%, το νεοπαγές Κίνημα Αλλαγής - Τι λένε οι πολίτες για τους πλειστηριασμούς, την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία και την επίσκεψη Ερντογάν.

Προβάδισμα 12 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.


Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 18%. Ακολουθούν, με ποσοστό 9,5%, το νεοπαγές Κίνημα Αλλαγής, με 7,5% η Χρυσή Αυγή, με 6,5% το ΚΚΕ, με 2,5% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (όσο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ), με 2% η Ένωση Κεντρώων και με 1,5% η Λαϊκή Ενότητα, ενώ στο 1% βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας.

Σαφώς μεγαλύτερο είναι το προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκης, καθώς περισσότεροι από 60 στους 100 πολίτες προβλέπουν νίκη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ μόλις το 15,5% διαβλέπει νέα επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. 


Μόλις το 6% των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ το 55% δηλώνει ανικανοποίητο και εκτιμά ότι υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές λύσεις.

Η δημοσκόπηση καταδεικνύει ότι το εκλογικό σώμα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικό απέναντι στα όσα διατείνεται η κυβέρνηση για τρία σοβαρά ζητήματα της επικαιρότητας: τους πλειστηριασμούς ακινήτων, την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας και τις προσπάθειες πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς, το 74,5% δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση προστατεύει την «λαϊκή κατοικία», θέση με την οποία συμφωνούν μάλιστα περισσότεροι από έξι στους δέκα ψηφοφόρους της Κουμουνδούρου.

Σε ό,τι αφορά τη Σαουδική Αραβία, το 60,5% θεωρεί ότι υπάρχουν υποψίες για σκάνδαλο, ενώ μόλις το 18,5% αντιτείνει πως δεν υποψιάζεται κάτι.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα και τη Θράκη -κατά την οποία αποτυπώθηκαν διαφωνίες των δύο χωρών για τη Συνθήκη της Λωζάνης- σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι, σε ποσοστό 46,5%, πιστεύουν ότι κυρίως ωφελήθηκε η Τουρκία.

Μόλις το 12% υποστηρίζει ότι κυρίως ωφελήθηκε η Ελλάδα. Το 29% απάντησε αυθόρμητα πως η επίσκεψη ήταν κερδοφόρα και για τις δύο χώρες.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.058 ανθρώπων μεταξύ 13 και 15 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου