Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Άγιοι Ανάργυροι: Ποιος ήταν ο 46χρονος αστυνομικός. Οι λεπτομέρειες για τη ζωή του

Ο 46χρονος αρχιφύλακας Χρήστος Ζαπανιώτης με καταγωγή από το Αγρίνιο, υπηρετούσε από το 1996 στη φρουρά του Μεγάρου Μαξίμου και συγκεκριμένα στο πλευρό του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Στη συνέχεια είχε μετακινηθεί στη φρουρά της Βουλής. Από εκεί τα τελευταία χρόνια αποσπάστηκε εκ νέου στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού. Το 2011 πέρασε με επιτυχία τα ψυχολογικά εργομετρικά τεστ των ψυχολόγων της ΕΛ.ΑΣ και κρίθηκε κατάλληλος να συνεχίσει να φέρει το υπηρεσιακό του όπλο.

Σύμφωνα με τους γείτονες της οικογένειας, επρόκειτο για έναν πολύ ήσυχο άνδρα, ο οποίος δεν έχει δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα ούτε ο ίδιος ούτε και η σύζυγός του που με τη στήριξη της μητέρας της φρόντιζε με πολλή αγάπη τη μικρή Μυρτώ.

"Αυτή η γυναίκα όχι απλώς δεν τους χώριζε, αλλά τους στήριζε και στα πολύ δύσκολα που πέρασαν με τον θάνατο του αδελφού της Ελένης" λέει στην "Εspresso" κάτοικος της περιοχής.

Τραγική φιγούρα ήταν ο θείος της συζύγου του αστυνομικού, ο οποίος μόλις το Σάββατο έπινε καφέ με το ζευγάρι στο καφενείο της γειτονιάς της οδού Ευρυπίδου και σήμερα ετοιμάζει την κηδεία της αγαπημένης του ανιψιάς.

"Μπήκα σε ένα σπίτι και βρήκα μόνο νεκρούς. Χάθηκε μια οικογένεια σήμερα. Κανείς δεν φανταζόταν ότι μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο" τονίζει στην "Espresso" ο κ. Νίκος συγκρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά του.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο το "Έθνος", στη γειτονιά όσοι γνωρίζουν περισσότερα μιλούν για οικογενειακά προβλήματα τα οποία ενδεχομένως να οδήγησαν στη χθεσινή τραγωδία και περιγράφουν τον 46χρονο αστυνομικό ως "βαρύ" χαρακτήρα που δεν άφηνε πολλά περιθώρια για οικειότητα.

Η οικογένεια της ρευματολόγου -συζύγου του αστυνομικού- είναι γνωστή στη γειτονιά των Αγίων Αναργύρων αφού ζούσε εκεί εδώ και δεκαετίες. "Τους ήξερα από την εποχή που υπήρχαν τρία σπίτια εδώ. Το ένα ήταν το δικό τους. Ήταν μια εξαιρετική γιατρός που ήταν αγαπητή σε όλους μας. Και η οικογένειά της είχε υποστεί μεγάλο πλήγμα με τον θάνατο του αδελφού της, ο οποίος πέθανε πέρυσι στα 42 του. Το πρωί πριν από τις δολοφονίες είδα τον πατέρα και το κοριτσάκι. Πήγαιναν μαζί στον φούρνο για να πάρουν κουλούρι" λέει στο "Έθνος" ο Βασίλης Βρούτσης, ο οποίος συμπληρώνει: "Είχαμε ακούσει για καβγάδες, αλλά κανένας δεν ξέρει τι συμβαίνει σε κάθε σπίτι".

Ο Μάκης Ζαφείρης ο οποίος έχει λογιστικό γραφείο λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι, λέει ότι "υπήρξε αναστάτωση στη γειτονιά μόλις διαπιστώθηκε ότι η γιατρός δεν είχε πάει στο νοσοκομείο τις τελευταίες δύο μέρες. Μόλις μπήκαν μέσα οι γείτονες καταλάβαμε όλοι το κακό που είχε συμβεί".  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου